Keluarga saya (^_^)

Keluarga saya (^_^)

Wednesday, 30 November 2011

R I N D U . . .

smlm aku dgr la radio khaifm ( http://khaifm.com/Home/ ) <--- ni klu korg nk dgr... (^_^)... aku dgr radio khai fm, aku dgr lagu zmn aku kecik2, aku minat gile lagu ni... dh lame aku xdgr lagu 2...perasaan rndu mula mjelma... rndu nye aku pd mase lalu.. andai aku dpt undur mase lalu...

YEA !!! mase.. mase yg mematang kn kite... mase yg wt kite tua... mase yg mninggl kn kite... mase yg wt kite leka... mase yg wt kite hanyut... mase yg wt kite tkejar2... mase yg wt kite mnangis... mase yg wt kite mderita... mase yg wt kite mrh... mase jgk yg wt kite happy...sgala nye d sbb kn mase... semua yg blaku, blaku krn mase...mase jgk wt aku benci pd org2 tertentu... mase jgk wt aku mnangis mrindui pd org2 tertentu...

dgr lagu 2, wt aku rndu pd nenek & atok aku belah papa aku... bg aku, dieorg yg wt aku suke blk kmpung... walau pom aku hanya dpt wt memori bsame dieorg mase aku kecik saje... namun aku kene simpan gn rapi, agar ia nye xkn pudar dr ingtn aku...aku mase ingt lg apebile nenek aku mninggal, d situ aku dpt lihat jelas bgai mn sorg suami xdpt mnerima takdir bhya isteri nye telah mninggl kn die dr duniawi ni....die mnangis, die lemah shingga memerlu kn bantuan lain, iaitu mesin oksigen agar die dpt bnafas gn lancar...ksedihn die mbuat aku, kakak aku nangis, maraung krn mlihat die jd lemah sgini rupe... d smping kami sedih khilangn nenek yg baik, pdiam tp pyayang org nye.. lembut org ye.... sgt setia gn suami nye... sentiase berada d smping suami nye...sentiase mkn bsame walu pom org gaji yg hidang kn...cinta sjati bgini aku xpnh lihat kt mn2 lg slain nenek & atok aku.. bgitu setia nye dieorg antra satu sama lain...btapa erat nye dieorg, hanya ALLAH SWT saje yg tau... spjg memori dlm ingtn aku, blm pnh aku mlihat dieorg berenggang.. dieorg sll bsame stiap mase...kcuali nk g bilik air la....

atok ( aku pggl ba) sedih sgt sbb nenek ( aku pggl cik) dh xde... kami pom turut sedih sbb khilangn cik.. tp kami btmbh sedih mlihat ba jd lemah gara ksedihn yg mlampau...aku masih ingt lg, mase 2, ba berade d kerusi mlz die.. & die mau masuk k bilik... xlama lps 2.. aku gn kakak d pggl masuk dlm bilik...kami yg sememang nye tgh nangis btmbh2 kuat nangis nye bile tgk semua anak2 nye berade d skeliling ba... kami bdua berada d hujung katil... dduk bwh, urut kak ba... smbil kami urut smbil kami nangis...aarghh,.. mnulis cite ni wt aku nk nangis... nasib baik la aku kt tmpt keje.. klu dlm bilik, dh lama aku nangis smbil mnaip tulis tentang ni...

aku lihat umi, papa, mak long & mak ngah tgh tenang kn ba.... mlihat umi sedih, wt aku btmbh nangis nye... first time jgk la, mase 2, aku dpt lihat org yg xpnh nangis, akan nangis mlihat keaadan ba d bilik...pd mlm 2, kami wt tahlil... aku lihat ba sedih d kerusi mlz nye... org gaji ba yg spatut nye cuti , tpkse d terbang kn blk ke  umh ba utk mbantu...aku lihat d dapur, semua org sayu... sedih... namun tiade tangisan sprti siang td...tahlil bjln gn lancar... semua org penat.. papa tdo gn ba wt teman.. sbb ba xbiase tdo klu tiade cik... tp oleh krn cik xde, jd papa tdo utk teman kn ba...

dh bbpe ari cik pergi tggl kn kami... ba mjd smakin pdiam...die sentiase d kerusi mlz nye & xmau sesape pom alih kn katil d tepi nye.. mungkin die nk lps kn rndu bile tgk katil 2,... (sblm mninggl, cik sakit... & sll tdo... jd, anak2 nye letak kn katil tepi ba utk teman ba).... tp... xsilap aku, xsmpai 40ari cik mninggl rase nye,( al maklum la aku kecik, memori pom lemah utk ingt) ba pom mninggal...aku anggap, ba xsnggup bpisah lama2 gn cik, biar la die ikut cik skali.... kisah cinta sjati yg bnr tjd d depan mata aku ni, akan aku semat d dlm ati, utk aku ingt bhwa, cinta sjati mmg wujud...kite hanya perlu bsbr & terus kn mcari..& apabila kite mdpt cinta sjati, kite xkn beralih arah lg... bak kate pepatah, berat mata yg memandang, berat lg bahu yg memikul.... klu korg mnangis bace cite ni, aku blipat kali ganda nangis nye krn aku yg alami nye aku yg lalui nye... aku yg rase kn nye...



ni umh ba.. dlu xmcm ni.. tp dh mcm ni skrg ni... umh ni, bkn lg umh... tp dh jd tadika... sape yg wt, biar la aku yg pendam...sesungguh nye aku xsuke ape yg dieorg wt.. tp ape kn daya, aku xde hak bsuare...







 ni bhgian blkg umh ba...aku masih ingt lg, ad satu ari, aku boring sgt aku turun bwh, aku siram poko2 bunga d taman mini sbelah kiri depan umh ba.. smbil aku siram2, ba tegur aku dr tingkap, memuji2 aku sbb tlg siram kn... aku tkejut kene tegur sbb ingt kne mrh dh.. tp kene puji... sejak dr 2, klu aku blk kmpung, aku akan siram pkok2 bunga smate2 nk ba puji aku... hahaa... gedik kn aku???? ba puji aku seolah2 hanya aku ni satu2 nye cucu yg die ad...aku rase aku d hargai.. sbb 2 aku suke sgt klu blk kmpung ba... walau pom jauh dr kmpung belah umi,tp aku suke... (^_^)



ni aku akan share kn kt korg lagu2 yg aku minat giler mase aku kecik2 dlu.. ni slh satu dr nye...(^_^)









ni la yg sempat aku cari kt youtube... klu aku jumpe lg, akan aku update lg... harap korg enjoy mdgr nye... k la.. lain kali plk aku update blog aku ni.. daa... assalamualaikum... (^_^)