Keluarga saya (^_^)

Keluarga saya (^_^)

Tuesday, 25 December 2012

gmbr dlm hp part 2... (^_^)

Assalamualaikum korg... aku nk update lg gmbr2 yg ad dlm hp ni...hahhaa...sape yg xsuke nk tau psl aku blh la tutup, p kt fb korg... jgn nk semak kt cini... hahha... sbb ni blog psl aku aku xkn cite psl org lain ke ape ke.. aku cite ape yg aku alami & lalui... (^_^)



yg ni mase aku nk g kawin 2pupu aku yg kawin gn akma 2... ptg 2 kbtln ad pasar mlm kt umh abg no 2... aku mmg suke g psr mlm cini sbb aku suke beli tonggek ayam.. hahaha,,, kt klntn, xde org jual sbb org klntn, semua mkn kcuali taik, tulang.. hahah... jln2, jumpe la plk fizo omar... tkedu jap.. yea la, aku xpnh jumpe artis depan2 mcm ni... jakun btl aku ni... hahaha.... 



baby ni bkn baby aku punyer... sbb aku xkawin lg.. haha... ni baby kwn aku punyer... umur die tua sthn je dr aku... hehehe...comey kn baby die.... baby girl...ad ciri2 keibuan x?? klu ad, meh la mari mminang aku.. hahahha... ( terase diri ni gilakk ) hahaha... yea la, aku jlz la tgk kwn aku yg lain semua dh bpunyer, ad yg dh kawin, dh ad anak, dh tunang dh ad pkwe.. tp aku??? haishh... (~_~)



ingt x aku ad upload gmbr yg aku g cameron yg ad mak kpd abg ipar aku, adik2 die 2, kn kn kn... ni tmpt tdo aku.. kt ruang tamu...org lain tdo kt bilik aku tdo kt ruamg tamu je.. sob sob sob...:'( hahaha... xla, xpe la aku ok je asal kn ad bantal, ad selimut & ad bahan utk aku lyn sblm aku tdo mcm ni la ad laptop.. mcm2 cite aku tgk mlm 2.. pendek kate aku tdo pkl 5 pg lbh la.. nk dkt subuh br aku tdo.. hahah... (^_^)



ha... bg org yg btl2 knl aku, mesti korg tkejut gn ape yg korg tgk ni... bg yg xtau, nk tau npe??? sbb aku xmkn sayur!!!!!... aku mkn salad wehh... hahahaa.. aku xmkn sayur2 ni.. tp mase kt cameron 2, nmpk mcm best je.. bile try, mmg ad pahit2 cikit, tp bile aku bilas ( wahh.. bilas tau ) aku bilas gn aiskrim yg depan mata aku 2, perghh.. sedap gilerr weh.... hahaha... tp xabis pom, 2 pom mangkuk salad abg ipar aku punyer 2.. aku je mkn lbh... tp aku xmkn tomato gn strawberry,. aku mkn sayur je.. yg ijau2 je... hahaha... (^_^)



nmpk sedap kn??? mmg sedap weh.. tmpt sejuk2 mcm 2, mkn plk aiskrim strawberry,.. perghhh... nmpk x kt bwh 2, buah2 strawberry... byk gilerr wehh.. tp.. aku xmkn... aku mkn aiskrim je... aku xmkn buah2 masam mcm 2... so.. kakak aku belanje, kakak aku yg abis kn, untung die la.. sbb aiskrim 2 ckit je.. buah je byk... (~_~)tp aku rase, kire dh murah dh, yea la buah strawberry kn mahal, die buh byk plk 2, mesti la murah... korg nk g mkn, korg g kt taman rama2, ala nk masuk kt tmpt die 2, tggi gilerr... tmpt parking pom.. perghh, seram aku...kt berinchang 2.. kt tmpt psr mlm...



ha.. tmpt ni la.. knl x???? aku rela bjln naik ke atas sbb aku tkt dgr bunyi enjin yg kuat mase nk naik bukit... & aku jgk tkt mase nk naik bukit, mcm nk ke bintang je...senang cite, mcm ni la, aku gayat!!!! hahaha... aku pom br tau aku tkt gn tggi2 ni... hahaha... (^_^)



ni nk blk klntn.. kt tmpt r & r gua musang.. ad org jual aiskrim zmn dlu2 2, aku xmau kerepek 3scup 2, nk dlm cawan ni, lps 2 plk mase kt cameron, sblm blk, singgah kt pasar, beli jagung, aku plk beli mknn aku, fish ball nugget ape, aku pom celup la bebola ni dlm aiskrim, perghh sedap.. sapu gn roti.. dh xde keje kn, duk dlm kete ke... abis semua jenis mknn aku celup aiskrim ni.. slg xabis aiskrim, slg 2 la aku celup.. hahaha.. (^_^) bg korg xblh terima resepi pelik2, jgn terima ok.. hahhaa... (^_^)



ha ni... tiap kali aku tgk gmbr ni , mmg aku angin 1bdn, sbb 1dunia ckp sedap.. aku try xsedap pom wehh... eeii... ssh gn org xreti mkn ni... lbh baik korg mkn durian tulen tau.. sjuta kali ganda sedap dr ni tau... 



ni chicken chop kt KFC (Kelantan Fried Chicken ) kt ekspo maik kt klntn kt kubang kerian...murah je weh, rm5.50 je... best pom best... sedap pom sedap.. skrg ni ekspo 2 dh xde, rindu nk beli lg... hahaha... ni aku beli saat2 nk abis ekspo, aku beli byk, lbh kurang 6 ke 7 bungkus utk fmly la skali... xkn aku sorg nk mkn byk 2.. abis byk pom 2bungkus je.. hahaha... (^_^)



ad sesape knl x gn 2org ni??? korg ad jumpe die x??? klu ad, tlg cll hamba d ----- nnti hamba bg ganjaran tau... 2org ni dh lame mghilang ni.. hahahha.. xla, ni kwn aku mase aku skolah kecik2 dlu... aku selongkar beg duit zmn batu 2, tjumpe gmbr 2org ni.. sbb dieorg je yg bg, yg lain xbg pom... sempena nk bpisah mase darjah 6 tu, mesti korg ad something nk bg kn kwn korg kn, tkt2 xblh 1skolah lg.. tp aku lain... aku kene pindh mase 2... lps je abis UPSR, aku terus pindh duk bukit beruntung...yg gmbr cukup lengkap 2 nama S yg gmbr mcm kene mkn gn tikus 2, nama die M tp die skrg dh cntk.. dh kawin pom tau... dh ad anak 2, aku xtau la plk...(^_^)


ala... blog xkasi aku upload gmbr lg.. kdkut... xpe xpe.. post lain aku update lg.. byk lg upe nye gmbr.. tgk dlm hp mcm ckit... bile nk update, jd byk plk... hahaha... k la... klu ad silap & slh, aku mntk ampun & maaf yek.. 
assalamualaikum... (^_^)

Monday, 24 December 2012

gambar2 dlm hp... (^_^)

Assalamualaikum... mase wt ni, xde tajuk nk letak sbb xtau nk tulis psl ape.... rindu nk update blog... tp xde bahan... ad pom cite nye pendek2.. tkt xbest la klu korg nk bace kn... tp bg org yg jenis suke cite pendek, xpe la... haahha... ok... ni aku akan selongkar gmbr dlm hp, so... kite cite bdsr kn ape yg ad dlm hp aku je... lps 2 br aku pkr tajuk ape yg ssuai yek...



ok... ni time anak datuk fatmi kawin.. ala kawin gn akma af 2... oh yea, ape kaitan aku gn fmly die??? mmg ad kaitan nye... (^_^)
fmly die gn fmly aku... eerrr... nk bgtau tkt org ckp aku ni riak plk... klu aku ckp, tkt org yg sokong pas, pinggir kn aku plk, al maklum la datuk fatmi kn bkn org kuat pas.. hahhaa... mmg aku tkt nk bgtau... tp ni antr kite tau.. jgn bgtau kt sape2 tau... hahaha... datuk fatmi 2 spupu kpd umi aku...  shuuuhh... diam2 je tau.. rahsia kite... hahaha... (^_^)



ok.. yg ni plk, aku nk bg tips kt korg, ubt2 stapler 2, byk ke ckit, korg kene lekat kn kt selotep ( btl ke aku eja ni ) hahha... sbb nye, mmg la korg buang kt tong sampah tp tkt die tkuar ke,plastik 2 bocor ke, kene kt kaki org, kang ssh... silap2 aribuln, blh bdarah tau... 2klu org dewasa, klu baby??? bdk2??? mraung la jwb nye.. so, utk elak kn, korg wt mcm ni.. gerenti save... (^_^)



first time aku mkn bende ni time kawin spupu aku... perghh... sedap giler upe nye... hahaha.. sagu, susu, & air gula melaka atau pom air gula biase.. perghh... tp aku suke gune susu cair.. rase lemak2 ckit.. yg ni time kt umh spupu aku la.. bpe kali aku tmbh.,.. nasib umh pk sdre.. klu umh org lain, malu la wehh.. haaha... ni gune susu biase.. susu dutch lady 2... sejak dr 2, umi bljr wt ni.. bile dh pndai, mak ai, sbuln tu bykkali la jgk mkn.. hahaa.. (^_^)



ni spupu aku.. ehh bkn spupu yg kawin 2, ni adik die.. time tunang ni... spupu aku yg ppuan 2,... lelaki 2 bakal suami die la.. bakal spupu aku.. hahha.. cntk x bunga blkg 2??? 2biji pasu 2.. cntk x??? klu cntk, kami sedia mnerima pinjaman bunga 2.. sejam rm20... hahahah.. xde la.. 2 bunga umi.. umi beli mcm2 jenis bunga & daun lps 2 umi gubah sndri... nk wt mcm mn umi suke bunga.. nk gubah bunga idup, cpt mampus, xberbaloi... ni mahal pom, xpe.. cntk, xmampus.. ramai plk 2 yg nk pinjam... hahhaa..(^_^)



ha ni, nk mnunjuk tlalu kaya kn, sampai duit 2 wt pmbaris... hahaa.. xla, umi xjumpe pembaris... abg aku yg no 3 plk tgh kira2 duit niaga die... umi pom ambk skeping wt jd pmbaris.. aduhh... miskin bbenor.. xde pembaris.. mujur ad pensel mujur... ahhahaa... (^_^)



ni time raye haji 2012..thn ni la... yg bju biru, spupu aku.. (aku punyer 2... jgn nk gatal ) hahaha... yg gemok2 2 abg aku yg sulung... yg blkg 2, pk sdre aku ayah kpd spupu aku 2 la... perghh... ensem gile spupu aku ni... aku minat dr kecik lg gn die ni... opss.. tckp sudh... haha.. diam2 la weh.. malu aku klu die tau... yea la die anggap aku spupu je.. xlbh dr 2 pom.. (^_^) tiap kali die muncul, perghhh.. serba serbi aku wt semua jd lain...(~_~)


ni adik die yg no 4... pendek kate fmly aku rapat giler gn fmly die.. spupu aku yg ni, umur die muda sthn dr aku... bdk pndai ni... jgn main2.. sape2 nk ejas die blh.. asal kn korg ( lelaki ) kene mpunyai byk ilmu agama .. pasti kn korg pnh jd iman kt masjid ke, kt surau ke.. dlm fmly pom xpe... nk tau npe??? sbb mak die agak cerewet ckit... nk2 lg dlm bab agama.. so lelaki, pkr juta kali sblm nk ngorat spupu aku ni.. hahaha.. (^_^)



ni kwn aku.. tiap kali die blk klntn, cuti U die .. aku akan ajak die kuar gn aku... wt teman aku g beli brg kedai runcit.. hahaha... cian die sll jd mangsa aku.. mn x nye, org lain bile aku ajak, ad je alasn die wt aku geram giler... tp gn die, jarang btl die bg alasan.,.. sbb 2 aku lbh suke ckp ke, ajak g mn ke, gn die je.. so, kwn yg lain jgn jlz yek.. hehhee.. (^_^)



ni time g cameron highland... 2 mak kpd abg ipar... bdk ppuan 2, adik abg ipar la... yg lelaki 2 pom same.. sbb abg ipar, anak sulung.. hahaha... ehh, jgn pndang sbelah mata je adik lelaki die 2, kaya 2 wehh... keje 2mggu je, gaji beribu... ad la nilai nye mn blh bgtau... ahhaa... tp syg nye die dh bpunyer, mlepas la korg wahai ppuan... hahaha... (^_^)


ok la korg.. aku nk update lg tp blog xkasi aku upload gmbr lg.. xpe xpe, post lain plk aku update.. klu ad yg terase gn kate2 aku, aku mntk ampun & maaf yea.. sbb kdg2 aku ni ckp main lps jgk.. hahaha... k la.. daa... 
assalamualaikum,.. (^_^)

Sunday, 17 June 2012

roti hot dog malaysia... (^_^)

sempana ari bapa ni....hamba wt ssuatu utk papa... hamba wt mgikut kmampuan hamba je... roti hot dog malaysia... (^_^)

ni yg dh ciap... nmpk sedap x??? hahaha... (^_^)


bahan2 & cara2 nye kt bwh ni.. (^_^)
hot dog ni, hamba celur atau rebus atau pape je la korg pggl yg ssuatu mknn 2 letak dlm air.. hahhaa... hamba xbakar dlm mikro sbb tkt kering nnti xsedap plk...kannn???? (^_^)


hamba rase nk letak cheese... tp suke ati korg nk letak ape pom, lada itam ke, telur ke... ikut selera anda... (^_^)



nama lg roti hog dog... mesti la perlu kn roti...cheese td potong dua.. ( gune ckit2 dh la.. brg mahal ) hahaha.. (^_^)

lps 2, letak hog dog 2, gulung, d hujung die, tampal atau gam gn telur putih.. tp td hamba xtampal gn telur putih sbb hamba dh kacau telur 2, so, tampal je la...

lps tampal 2, biar kn dlu.. bg die btl2 lekat...lps 2, telur lbh 2 xbaik bazir kn... jd, celup plk roti hog dog 2 dlm telur...xmbazir kn??? hahaha.. (^_^)



dh celup2 tu... kite goreng la die... hamba goreng dlm kuali kecik atau ceper yg hamba sll goreng telur 2... minyak, suke ati la nk byk ke ckit, asal kn masak... tp hamba punyer ni, hangus2 ckit, nk wt mcm mn, hamba suke.. nasib baik papa suke... hahaha... (^_^)


ni la papa hamba... time hamba ambk ni, die xtau pom.. hahaha... kdg2 tkejut la  jgk tgk papa kt dapur.. pegang senduk ke, sudip ke, sbb papa xpnh masak.. stakat tlg kacau2 blh la.. ni pom papa tgh kacau2 jgk.. hahaa... (^_^)

k la.. hamba nk ucap kn slmt ari bapa kpd bapa2 seluruh dunia... kasih ibu mbawa ke syurga, kasih ayah tiade tandingn.. slmt ari bapa... (^_^)

assalamualaikum.. (^_^)

Sunday, 1 April 2012

spageti cheese bakar... (^_^)

asslamualaikum semua.. lama xupdate blog ni.. xde mood nk blog la kata kn... lgpom xpndai nk edit2 ni.. hehhee... (^_^) kali ni hamba nk sharing2 resipi yg hamba try... mjd... & sedap.. tp xtau nk bg nama ape... hahahha... (^_^)

hurmm.. mcm mn nk share yek.. xtau mule dr mn.. ok la.. hamba mule dr gmbr yg dh ciap...


ni la gmbr yg dh ciap 2... nmpk best x nmpk best x??? hahaha.. (^_^)


spatut nye gune pasta yg bbentuk.. tp hamba ad spageti lebihan yg hamba wt dlu... ckup2 200gm... pandai sungguh hamba tggl kn ckit mase masak dlu.. hahaha... (puji diri sndri)


ha.. ni kuaci... kene masuk kn ke??? xla.. ni utk hamba mkn smbil masak nnti.. jgn korg masuk kn plk.. nnti xpsl2 masuk wad ICU... hahaha... (^_^)


ni bhn2 die... ad susu, ad cheese, ad butter, ad tepung gandum, ad lada itam, ad bwg putih ( sptut nye garlic powder tp hamba xde, gune bwg putih btl, lh sedap..hahaa..) ad garam ckit...


hamba skrg xpkai dh spageti biase... pkai spageti yg leper ckit.. yg ni lg cedap dr yg biase 2.. yg bulat2 2... hehe.. (^_^)


korg celur kn spageti ni dlu sblm masak bahan td.. kemudian tos, letak kt mn korg suke.. hahah...(^_^)


resipi yg hamba tgk 2, die pkai bekas cntik, tp hamba xde, jd hamba pkai bekas yg wt kek ni.. hamba letak mengerin ( btl ke eja ni???) ckit...


kene gune pan non stick, tp hamba xde, tp ade yg gune eletrik punyer, jd pkai yg ni je la.. hahaha... (^_^) pns kn, letak butter, kacau, letak tepung gandum, kacau, letak susu, kacau, lps 2, letak garam, lada itam, bwg putih.. lps 2, br letak cheese...


dh ciap mcm ni, ad lebih cheese korg parut td, letak.. tp hamba tmbh plk cheese yg korg biase mkn 2, keping 2, luper nama plk... yg popular 2, hamba potong mcm ni, hias mcm mn korg nk...


lps 2, korg bakar la... hamba gune oven zmn dlu punyer.. sbb hamba xpndai gune oven zmn skrg, kene putar2.. yg ni, pns kn je, letak.. lps 2, tggu je.. lps 2 angkt.. ciap.. ahahhaha... (^_^)


byk kn kn kn??? sbb fmly hamba suke bniaga.. dlu wt makaroni bakar.. sbb 2 la bekas mcm2 jenis, oven 2,3 skrg wt lg tp, klu ad tempehan je.. klu x, xwt la.. jd, korg kene la order awal ckit klu nk... ( ciap promot lg) hahaa... (^_^)


dh ciap.. sedap.. tp umi hamba plk xblh mkn.. haishh.. (~_~) hamba tpkse gune cara lain...


ni dia... hamba tmbh telur 2biji gn oregano... mcm mn blh ad rempah ni??? hamba suke mkn pizza.. nk mkn sll bankrapsi la hamba... jd, bljr, wt sndri.. 2 ad 2.. hehe... (^_^)


selak ckit, letak tepi2 2...


oppsss.. bkn 2 biji tp 3biji... sbb nye, bile hamba tekan2 spageti cheese bakar ni, nmpk mcm xcukup je.. umi hamba ckp, klu makin byk, makin cedap, hamba pom ape lg, tmbh satu lg.. hahaa.. (^_^)


kene bakar blk.. kali ni lama sbb nk kene tggu telur masak kn?? (^_^)


dh ciap... (^_^) ni la hasil nye... (^_^)


nmpk best x??? hahaa.. (^_^)


jom mkn.. (^_^)


td, lbh kurang pkl 9 la xsilap hamba.. besan umi dtg... nasib baik hamba wt yg td 2, ad lg.. blh la hidang kn.. (^_^)


hamba potong letak 8ketul, tggl byk ni.. alhamdulilah.. (^_^)


xtau nk hidang ape kn.. hidang pau, pisang gn spageti cheese bakar... ehh dh ad nama la... spageti cheese bakar.. hahaha... k la..smpai d sini hamba share.. lain kali plk.. daa... assalamualaikum... (^_^)