Keluarga saya (^_^)

Keluarga saya (^_^)

Monday, 24 December 2012

gambar2 dlm hp... (^_^)

Assalamualaikum... mase wt ni, xde tajuk nk letak sbb xtau nk tulis psl ape.... rindu nk update blog... tp xde bahan... ad pom cite nye pendek2.. tkt xbest la klu korg nk bace kn... tp bg org yg jenis suke cite pendek, xpe la... haahha... ok... ni aku akan selongkar gmbr dlm hp, so... kite cite bdsr kn ape yg ad dlm hp aku je... lps 2 br aku pkr tajuk ape yg ssuai yek...



ok... ni time anak datuk fatmi kawin.. ala kawin gn akma af 2... oh yea, ape kaitan aku gn fmly die??? mmg ad kaitan nye... (^_^)
fmly die gn fmly aku... eerrr... nk bgtau tkt org ckp aku ni riak plk... klu aku ckp, tkt org yg sokong pas, pinggir kn aku plk, al maklum la datuk fatmi kn bkn org kuat pas.. hahhaa... mmg aku tkt nk bgtau... tp ni antr kite tau.. jgn bgtau kt sape2 tau... hahaha... datuk fatmi 2 spupu kpd umi aku...  shuuuhh... diam2 je tau.. rahsia kite... hahaha... (^_^)



ok.. yg ni plk, aku nk bg tips kt korg, ubt2 stapler 2, byk ke ckit, korg kene lekat kn kt selotep ( btl ke aku eja ni ) hahha... sbb nye, mmg la korg buang kt tong sampah tp tkt die tkuar ke,plastik 2 bocor ke, kene kt kaki org, kang ssh... silap2 aribuln, blh bdarah tau... 2klu org dewasa, klu baby??? bdk2??? mraung la jwb nye.. so, utk elak kn, korg wt mcm ni.. gerenti save... (^_^)



first time aku mkn bende ni time kawin spupu aku... perghh... sedap giler upe nye... hahaha.. sagu, susu, & air gula melaka atau pom air gula biase.. perghh... tp aku suke gune susu cair.. rase lemak2 ckit.. yg ni time kt umh spupu aku la.. bpe kali aku tmbh.,.. nasib umh pk sdre.. klu umh org lain, malu la wehh.. haaha... ni gune susu biase.. susu dutch lady 2... sejak dr 2, umi bljr wt ni.. bile dh pndai, mak ai, sbuln tu bykkali la jgk mkn.. hahaa.. (^_^)



ni spupu aku.. ehh bkn spupu yg kawin 2, ni adik die.. time tunang ni... spupu aku yg ppuan 2,... lelaki 2 bakal suami die la.. bakal spupu aku.. hahha.. cntk x bunga blkg 2??? 2biji pasu 2.. cntk x??? klu cntk, kami sedia mnerima pinjaman bunga 2.. sejam rm20... hahahah.. xde la.. 2 bunga umi.. umi beli mcm2 jenis bunga & daun lps 2 umi gubah sndri... nk wt mcm mn umi suke bunga.. nk gubah bunga idup, cpt mampus, xberbaloi... ni mahal pom, xpe.. cntk, xmampus.. ramai plk 2 yg nk pinjam... hahhaa..(^_^)



ha ni, nk mnunjuk tlalu kaya kn, sampai duit 2 wt pmbaris... hahaa.. xla, umi xjumpe pembaris... abg aku yg no 3 plk tgh kira2 duit niaga die... umi pom ambk skeping wt jd pmbaris.. aduhh... miskin bbenor.. xde pembaris.. mujur ad pensel mujur... ahhahaa... (^_^)



ni time raye haji 2012..thn ni la... yg bju biru, spupu aku.. (aku punyer 2... jgn nk gatal ) hahaha... yg gemok2 2 abg aku yg sulung... yg blkg 2, pk sdre aku ayah kpd spupu aku 2 la... perghh... ensem gile spupu aku ni... aku minat dr kecik lg gn die ni... opss.. tckp sudh... haha.. diam2 la weh.. malu aku klu die tau... yea la die anggap aku spupu je.. xlbh dr 2 pom.. (^_^) tiap kali die muncul, perghhh.. serba serbi aku wt semua jd lain...(~_~)


ni adik die yg no 4... pendek kate fmly aku rapat giler gn fmly die.. spupu aku yg ni, umur die muda sthn dr aku... bdk pndai ni... jgn main2.. sape2 nk ejas die blh.. asal kn korg ( lelaki ) kene mpunyai byk ilmu agama .. pasti kn korg pnh jd iman kt masjid ke, kt surau ke.. dlm fmly pom xpe... nk tau npe??? sbb mak die agak cerewet ckit... nk2 lg dlm bab agama.. so lelaki, pkr juta kali sblm nk ngorat spupu aku ni.. hahaha.. (^_^)



ni kwn aku.. tiap kali die blk klntn, cuti U die .. aku akan ajak die kuar gn aku... wt teman aku g beli brg kedai runcit.. hahaha... cian die sll jd mangsa aku.. mn x nye, org lain bile aku ajak, ad je alasn die wt aku geram giler... tp gn die, jarang btl die bg alasan.,.. sbb 2 aku lbh suke ckp ke, ajak g mn ke, gn die je.. so, kwn yg lain jgn jlz yek.. hehhee.. (^_^)



ni time g cameron highland... 2 mak kpd abg ipar... bdk ppuan 2, adik abg ipar la... yg lelaki 2 pom same.. sbb abg ipar, anak sulung.. hahaha... ehh, jgn pndang sbelah mata je adik lelaki die 2, kaya 2 wehh... keje 2mggu je, gaji beribu... ad la nilai nye mn blh bgtau... ahhaa... tp syg nye die dh bpunyer, mlepas la korg wahai ppuan... hahaha... (^_^)


ok la korg.. aku nk update lg tp blog xkasi aku upload gmbr lg.. xpe xpe, post lain plk aku update.. klu ad yg terase gn kate2 aku, aku mntk ampun & maaf yea.. sbb kdg2 aku ni ckp main lps jgk.. hahaha... k la.. daa... 
assalamualaikum,.. (^_^)

2 comments:

  1. hye....sy dtg mnjengah..dtg dr PSS...jmpot singgah ke blog sy eh....

    ReplyDelete
  2. hai... mn link die... nk follow... (^_^)

    ReplyDelete